Nalatenschap of erfenis regelen
met hulp van een mediator

NALATENSCHAP OF ERFENIS VERDELEN KAN SOMS LASTIG VERLOPEN

Op onze website stellen wij u graag voor aan onze MfN Gecertificeerde mediators die gespecialiseerd zijn in nalatenschappen. De nalatenschap mediators bevinden zich door heel Nederland, er is bijna altijd een mediator bij u in de buurt, kijk en zoek daarvoor op de kaart op deze pagina. Een erfenis verdelen kan soms lastig verlopen, zeker als de belangen van de verschillende erfgenamen botsen. De mediator bemiddelt, zorgt voor rust en overzicht.

Nalatenschappen en erfenissen worden vaak eerst onderling besproken door de erfgenamen. Niet altijd is er een testament ofwel biedt het testament onvoldoende duidelijkheid over bepaalde toekenningen. Overleg met de notaris of een advocaat biedt niet altijd een bevredigende oplossing voor alle partijen.

Kosten van mediation

Om er zeker van te zijn dat er later geen misverstanden kunnen ontstaan over de kosten, hanteert uw mediator heldere en scherpe tarieven. Het is ook mogelijk om vooraf een all-in prijs af te spreken. Voordat de medition van start gaat wordt dit met u doorgesproken en ter goedkeuring voorgelegd.

Hoelang duurt het

Doordat er korte lijnen zijn bepaalt u zelf de snelheid van het proces en hoe u zaken met elkaar wilt afspreken. Uw  mediator bewaakt het proces en voorkomt onjuistheden. Als jullie eenmaal de knoop hebben doorgehakt om te gaan scheiden is het verstandig zo snel mogelijk een goede en vertrouwde mediator in de arm te nemen. Dit voorkomt ruis op de lijn, onnodige ruzies en emotionele uitspattingen met alle gevolgen van dien.

Rechtstreeks contact met uw mediator

U kunt met elke mediator op deze website rechtstreeks contact opnemen via zijn/haar persoonlijke pagina. Zo kunt u hen benaderen voor nadere informatie en/of een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Kijk hiervoor op de pagina onze mediators en klik op uw provincie voor een gedetailleerd overzicht. Als u eerst wat algemene informatie zoekt, kunt u ons ook een mail sturen. Stel gerust een vraag via ons contactformulier, wij helpen u graag!

Uw mediator helpt u
met oplossingen voor:

• Nalatenschappen
• Erfenissen
• Boedelverdeling
• Erfdelen vaststellen